Забележителности

На около 400 м. от Арт Грийн Хотел

Морската градина

Морската градина е един от символите на град Варна. Разположила е своите красиви и прохладни алеи по цялата крайбрежна алея в града. Характерни за Морската градина са поддържаните прекрасни градински площи, тихите алеи, красивата многообразна естествена растителност и множеството културни паметници намиращи се на територията й.

На около 400 м. от Арт Грийн Хотел

На около 600 м. от Арт Грийн Хотел

Южен плаж

Южен плаж е едно от най-хубавите и предпочитани места за къпане през летния сезон във Варна. Плажът е разположен на тихо и красиво място.

На около 600 м. от Арт Грийн Хотел

На около 2 км. от Арт Грийн Хотел

Дворец на културата и спорта

Дворецът на Културата и Спорта e многофункционален спортен комплекс, разполагащ с 6 зали за тренировки и състезания, възстановителен център, фитнес зала, прес-център, модерен бизнес и шопинг център.

На около 2 км. от Арт Грийн Хотел

На около 2 км. от Арт Грийн Хотел

Зоопарк Варна

Началото на Варненския зоопарк е поставено на 30.04.1961 г. Основното строителство е в периода 1958-1961 г., проектант на по-голямата част от клетките е архитект Бистра Маркова, други са дело на архитект К. Каракашев. Голяма е и заслугата на тогавашния кмет на града Николай Бояджиев.

На около 2 км. от Арт Грийн Хотел

На около 7 км. от Арт Грийн Хотел

Евксиноград

Евксиноград (Euxinograd) е дворец, построен за княз Александър Батенберг (Alexander Battenberg) и е една от забележителностите на град Варна. Красивата сграда, която привлича посетители от страната и чужбина, се намира в близост до Морската градина на Варна. Дворецът днес изпълнява функцията на резиденция на правителството. Той може да бъде посетен като музей, но се изисква предварително записване на ден и час.

На около 7 км. от Арт Грийн Хотел

На около 12 км. от Арт Грийн Хотел

Аладжа Манастир

Аладжа манастир е един от малкото скални манастири в България, при които са ясно разграничими отделните помещения с различна функция. Помещенията на манастира са издълбани на две нива във висока почти 40 метра варовикова скала. На първото ниво са разположени манастирската църква, монашеските килии, трапезарията, кухнята, малка гробищна църква, криптата (костница) и стопанските помещения. Второто ниво представлява естествена скална ниша, в източния край на която е изграден манастирският параклис.

На около 12 км. от Арт Грийн Хотел

На около 13 км. от Арт Грийн Хотел

Акваполис Златни Пясъци

Акваполис е първият аквапарк в България и е един от най-добрите водни атракциони комплекси в Европа. Той се намира в северозападната част на к.к. Златни пясъци (северно от град Варна), сред гора и с неповторим изглед към морето и целия курорт.

На около 13 км. от Арт Грийн Хотел

error: Content is protected !!